Știți care e diferența între alb, ivory, alb-șampanie și alb perlat? Și puteți să faceți diferența între ele? De câteva zile am aflat și eu, deoarece am fost la probă și a trebuit să aleg una din ele.
Săptămâna trecută a fost cel de al 28-lea festival Tusvanyos, la Băile Tușnad, și mă gândeam dacă tot sunt aproape, în ziua zero mă urc în mașină și iau aerul proaspăt de la Tușnad cu mine până la Miercurea-Ciuc.

Până acum, nu am scris despre acest aspect, dar mie nu-mi place risipa. La această probă, m-am bucurat foarte mult, deoarece am găsit o bluziță din dantelă care era exact pe mărimea mea. Dacă totul merge bine, atunci și asta o să fie parte din rochia mea finală.
Din păcate la nunți este foarte mare risipa, dar din fericire tot mai mulți decid să facă decorațiuni DIY și să reutilizeze materiale vechi. Eu sunt sigură că și materialele reciclate sunt și pot fi frumoase, nu trebuie să fie totul nou să arate bine în ansamblu. Financiar e și mai bine și în plus ajutăm cumva și mediul înconjurător. Dacă vă gândiți cât de multe flori și mâncare ajung la gunoi după nuntă? Floriile se ofilesc, iar când ajungem la felul 4 deja suntem plini și abia ne mai atingem de mâncare. În cultura noastră așa este, tradiția așa spune, niciun un oaspete să nu rămână înfometat, dar niciodată nu ne gândim, că poate din risipa noastră ar mai putea mânca multă lume.
Știu, că e foarte greu să schimbi asta, e un proces mai lent, mai ales dacă dorim să facem o nuntă ca la carte, dar întotdeauna putem să facem ceva, pas cu pas.
Nu vreau să spun, să renunțăm la decor, la flori sau să fie jumătate din meniu. La flori poți să pui și flori în ghiveci, pe astea poți să le dai cadou după nuntă sau să le plantezi în grădină. La meniu nu trebuie să fie totul pus în porții, ci în bufet suedez. La rochie avem un bonus, putem să comandăm ceva, care după nuntă se schimbă ușor în rochie de seară. La un moment dat ne dăm seama că merită fiecare efort depus.