Povești de nuntă: „A fost ca viața”

Kinga și Attila

Povești de nuntă: „A fost ca viața”
decembrie 4, 2018 Szabó Dalma

Cum a fost cererea în căsătorie?

Intimă, emoționantă și specială în simplitatea ei. Logodnicul meu chiar a știut cum să transforme o zi cotidiană într-una cu totul unică!

Care au fost tradițiile și obiceiurile de nuntă pe care le-ați păstrat?

Pentru noi a fost important ca nunta noastră să se adreseze tuturor vârstelor prezente, așa că ne-am hotărât să ținem dansul miresei, am oferit sarmale pentru mic dejun, am ales prăjituri mai tradiționale, de casă. Am avut o ofertă variată de muzică, și ne-am străduit să punem și muzică folclorică.

Mireasa și mirele în natură

Cum ți-ai descrie nunta în 5 cuvinte?

A fost ca viața: plină de iubire, frumoasă, intimă, condimentată cu întâlniri plăcute și cu tensiuni, pe-alocuri.

Care a fost momentul cel mai înfricoșător și/sau cel mai haios de la nuntă?

În aproprierea noastră s-a ținut o altă nuntă, iar mireasa a fost furată și adusă la noi. Ne-au întrebat dacă nu dorim să facem schimb de mirese, și așa am ajuns să schimbăm cam jumătate din nuntași, ce a rezultat în multe momente haioase. Mirele și familia lui au fost foarte surprinși când a intrat o altă mireasă în sala lor. Mama mirelui nu și-a lăsat deloc fiul să se apropie de mine! Și el s-a opus, mi-a tot zis: tu nu ești a mea! 🙂 Până la urmă, ne-am relaxat cu toții, și am petrecut împreună pentru un timp scurt.

Mireasă și mirele în natură la iarbă verde

Care a fost cel mai memorabil moment de la probele de rochie?

Probele de rochie s-au petrecut întotdeauna într-o atmosferă plăcută și relaxată. Designerii au fost foarte informali și ajutători. Au simțit îndată ce mi-aș dori, ce mi s-ar potrivi, mi-a fost ușor să am încredere în ele. La ultima probă am propus o modificare, iar croitoreasa a început lejer să taie din gulerul părții superioare, când eu eram încă îmbrăcată în ea, deși încă nu eram sigură de decizia mea! Atunci m-am speriat un pic. La urma urmei, totul a ieșit pur și simplu perfect!

Rochie de mireasă cu dantelă

De ce ți-ai ales această rochie? Ce au zis oaspeții despre rochia ta? Iar logodnicul?

Fusta o aveam de dinainte, mi-am cumpărat gata făcută, iar partea superioară am croit-o special pentru nuntă. Fusta era lejeră și jucăușă, așa că mi-a venit natural să port ceva dantelat cu ea, pentru a crea un efect mai festiv. Adoram rezultatul final! Rochia a fost confortabilă, ușoară, boemă, low-key, dar totuși îndrăzneață! Am primit multe comentarii pozitive! I-a plăcut și logodnicului!

Ce sfat ai da unei viitoare mirese în legătura cu ziua cea mare?

Eu cred că este important ca logodnicii să ia în considerare gusturile și ideile lor, iar după aceea să le armonizeze și cu părerile oamenilor apropriați. Deși e foarte greu, multe tensiuni pot fi prevenite astfel. Totodată, e important să centralizați ideile și așteptările în ceea ce privește mâncarea, muzica sau chiar ceremoniile, că ceea ce pare evident nu este întotdeuna așa! 🙂

Mirele și mireasa cu domnișoare de onoare în fața restaurantului