Povești de nuntă: „A fost o sărbătoare de familie”

Beáta și Csongor

Povești de nuntă: „A fost o sărbătoare de familie”
octombrie 9, 2018 Szabó Dalma

Cum a fost cererea în căsătorie?

Nu am avut cerere în căsătorie, deoarece trăim împreună de ani, cu trei copii, deci a fost mai degrabă o sărbătoare de familie, care a conținut nu doar o nuntă, dar și un botez. Așadar, în loc de cerere în căsătorie, noi am purtat o discuție despre ce și cum să fie, într-un mod atât de natural, de parcă așa ar proceda toată lumea și întotdeauna.

Care au fost tradițiile și obiceiurile de nuntă pe care le-ați păstrat?

Am păstrat o singură tradiție: am tăiat tortul împreună. Adică împreună cu ceata de copii prezentă la nuntă.

Cum ți-ai descrie nunta în 5 cuvinte?

  • Plăcută
  • Elegantă
  • Familială
  • Voioasă
  • Superbă

Care a fost momentul cel mai înfricoșător și/sau cel mai haios de la nuntă?

Nu sunt sigură dacă a fost înfricoșător sau haios, dar trecuseră deja zece minute de la momentul în care trebuia să înceapă ceremonia, iar , preotul încă nu ajunsese..

Care a fost cel mai memorabil moment de la probele de rochie?

Cel mai memorabil moment a fost când am probat pentru prima oară fusta din tul albastră-azurie. Era absolut perfectă.

De ce ți-ai ales această rochie? Ce au zis oaspeții despre rochia ta? Iar logodnicul?

Eu de fapt am ales doar fusta din tul. Există două tipuri de femei: cele, care adoră fusta din tul, și cele care nici nu vor să audă de ea. Pentru mine fusta din tul e non plus ultra, nu aveam nici un dubiu că vreau să o port la nuntă. Nu am ales culoarea albă, deoarece fusta în sine este deja foarte extravagantă și elegantă, iar culoarea albastră-azurie a făcut-o mai purtabilă, chiar și pentru un garden party! Partea superioară bej din dantelă am avut-o deja și inițial planul era să mă schimb în mijlocul zilei, dar familia, prietenele și oaspeții nu m-au lăsat să mă îmbrac în altă rochie. Logodnicul nu a comentat nimic special despre această rochie, dar de când am cumpărat rochii de ocazie de la Delikates, printre care și această parte  superioară, nici el, nici fii mei nu mă lasă să port alte rochii, dacă e să mă îmbrac elegant. Trebuie pomenită și rochia de botez din tul a lui Kincső, fiica mea: să știți că nu am reușit să o îmbrăcăm în nicio altă rochie decât aceasta.

Ce sfat ai da unei viitoare mirese în legătura cu ziua cea mare?

Să nu acceptați nici un compromis legat de nuntă: să nu alegeți o locație pentru că doar aceea este disponibilă, muzica să fie și pe placul vostru, nu numai al oaspeților, și în general să nu acceptați nimic ce nu vă place.