Így alkottuk az Allure kollekciót

Így alkottuk az Allure kollekciót
február 8, 2023 Emőke Salló-Szász

A legújabb kollekciónk megszületése ugyanúgy egy élménydús munkafolyamat és izgalmas periódus volt a műhelyünk életében, mint ahogy minden évben egy kihívásokkal teli kaland ez az alkotói munka.

Idén is hosszas tervezgetés, új anyagok, csipkék és textúrák felfedezése előzte meg a konkrét szabás-varrást, mellyel egyaránt célunk a változatosság fenntartása illetve a minket képviselő stílus megőrzése.

Az Allure kollekcióval szerettünk volna még egy lépéssel közelebb kerülni a számunkra oly kedves szofisztikált természetességhez, viszont ahogy a neve is sugallja itt fellelhető egy kis rafinéria is, egy kis női csáberő kifinomult köntösben.

Inspirációként a gyönyörű csipkék és finom anyagok valamint a kortárs trendek mellett az igazi női vonzerő feltérképezése szolgált számunkra.

Arra próbáltunk választ keresni, miben rejlik az idők próbáját kiálló nőiesség. Miben rejlik az a báj, ami akkor sem veszít fényéből, ha nincsenek körülötte csillogó körülmények, nem övezi tökéletes miliő.
A Delikates Couture meglátása szerint az igazi vonzerő a természetességben, az önazonosságban és a mindenféle mesterkéltségtől mentes tiszta nőiességben keresendő. Legyen szó kislányos pajkosságról, vagy szenvedéllyel teli érzékiségről, csak az tűnik hitelesnek és örökérvényűnek ha a minket jellemző tulajdonságokat vállalva éljük az élet minden percét. Szeretnénk azt hinni, hogy a menyasszonyi ruha egy aprócska eszköz lehet ahhoz, hogy ezt a harmóniát megteremtse, tükrözze.

A konceptuális vonal mellett maga az intenzív munka az ami heteket felölelve elvezet a végeredményhez, a kollekció létrejöttéhez. Igyekeztünk egyszerűséget, tisztaságot keresni a szabásvonalakkal is, több mélyen, de selytelmesen dekoltált felsőrészt terveztünk, illetve az egyenes vonalak, a szimmetria is dominál.
Vannak kosztümös filmeket idéző hangulatok, buggyos ujjak és széles mandzsetták apró gombokkal, ezekkel a nőies romantika erejét sugallnánk.

A minimalista, letisztult szabások sem maradhatnak ki, hiszen nagyon jelen vannak a memyasszonyi ruha trendek alakulásában, néha sem csipke sem hímzés nem díszíti az összeállítást, pontosan azért, hogy a modern menyasszonyok is kifejezhesség a valódi arcukat. A letisztultságot olyan aplikációkkal akartuk izgalmassá tenni, mint a levehető vállfátylak, a vállra csatolható tüllös aplikációk vagy a szintén divatos áttetsző kesztyűk. Így a bohó sikk is megjelenik, mindez alakíthatóan a menyasszony stílusához.

A folyamat a tervezéssel, anyagválasztással kezdődik, rajzolunk ötletelünk és az sem titok, hogy inspirálódunk az általunk nagyra tartott világhírű brandektől, kíváncsian figyeljük, milyen irányba haladnak ők.
A szabásminta készítés a következő lépés, ahol a divatterv méretarányosan kerül papírra, majd a szabás és a varrás. A varrás folyamata az, amiben mi tervezők a legkevésbé veszünk részt, itt minden csoda a varrónőink keze alatt születik.

A prototípusokat gyakran többször is újra készítik, kibontják és újra varrják, van amit teljesen újra is szabunk. A tökéletes végeredmény folyamatos újragondolással születik meg.

Ezt az izgalmas folyamatot a legkedvencebb eseményünk zárja, ami megkoronázza az évünket, a fotózás. Erről a méltó befejezésről egy következő blogunkban írunk majd részletesen, ahol betekintést nyerhettek abba, hogyan zajlott az a nap, kik voltak azok a fantasztikus szakemberek, akik hozzájárultak a projekt sikeréhez és minden apró részletbe is betekintést nyerhettek.