Povești de nuntă: „Pluteam de fericire”

Izabella și János

Povești de nuntă: „Pluteam de fericire”
august 21, 2018 Szabó Dalma

Cum a fost cererea în căsătorie?

A fost haioasă și emoționantă în același timp. Eram într-o petrecere de casă la revelion, cu câteva minute înainte de miezul nopții, și dansam împreună când el dintr-odată a pus un inel pe degetul meu. Eu am început să plâng de bucurie, el a luat microfonul și a anunțat prietenilor că nu mai sunt prietena lui. Toți au rămas uimiți, au văzut că plâng, credeau că ne despărțim. După o scurtă pauză a continuat, zicând că nu mai sunt prietena lui, ci logodnica. După aceea au început și ceilalți să plângă de bucurie, a fost un revelion de neuitat!

Care au fost tradițiile și obiceiurile de nuntă pe care le-ați păstrat?

Am avut un vornic îndemânatic și tânăr, el a dirijat cererea mea de la părinți, iar după aceea ne-a adresat, scurt și cuprinzător, câteva cuvinte de adio. La petrecere am avut parte de furatul miresei, al mirelui, al buchetului și al pantofilor, urmate de pedepse haioase. Desigur, am aruncat și buchetul de mireasă.

Cum ți-ai descrie nunta în 5 cuvinte?

  • Ca în povești
  • Veselă
  • Însorită
  • O petrecere
  • Perfectă

Care a fost momentul cel mai înfricoșător și/sau cel mai haios de la nuntă?

Am avut parte de multe momente haioase, am zâmbit și am râs tot timpul. Probabil ne-a ajutat și faptul că dimineața, când ne pregăteam fiecare la părinții lui, am băut câte un păhărel de pălincă sau coniac. 🙂 M-a amuzat cât de surprins a fost tatăl meu când dimineața, înainte să mă apuc să mă îmbrac, am cerut de la el niște pălincă.

Care a fost cel mai memorabil moment de la probele de rochie?

Cel mai memorabil fapt din tot procesul a fost că m-am dus pentru o chestie anume și am plecat cu ceva cu totul diferit. Pentru mult timp mi-am imaginat o rochie destul de scurtă, cu talia până în genunchi, am și văzut câteva rochii frumoase pe pagina de web Delikates, și m-am dus la probă cu această idee în minte. La urma urmei am ales o rochie lungă superbă, și n-am niciun regret. Am luat ca semn că am ales bine și faptul că la prima probă această a fost rochia în care am zâmbit cel mai mult.

De ce ți-ai ales această rochie? Ce au zis oaspeții despre rochia ta? Iar logodnicul?

Deja la prima probă am simțit că e croită special pentru corpul meu, deși nu era, doar că am nimerit să fie exact mărimea mea. Toată lumea mi-a spus că arată „foarte a Iza”, adică mi se potrivește la fix, îmi stă perfect. Mi-a plăcut cel mai mult faptul că m-am putut mișca cu ușurință în ea, că fusta s-a învârtit frumos. Logodnicul a apreciat foarte mult acest aspect, pentru că nouă ne place cu desăvârșire să dansăm, iar când dansăm, el întotdeauna mă învârte. (Așa i-a fost ușor să mă zăpăcească, nu?)

Ce sfat ai da unei viitoare mirese în legătura cu ziua cea mare?

Pregătirea și stresul (uneori și cearta, din păcate) chiar merită, deoarece dacă acestea se întâmplă înainte de nuntă, la ziua cea mare nu veți mai fi stresați și veți putea savura sărbătoarea. În ziua nunții, când am văzut că totul se petrece lin, fără probleme și fabulos, am devenit foarte voioși, și am uitat total de oboseală, de faptul că ne strâng pantofii sau de alte probleme de genul. Pluteam de fericire.