Az én Delikates sztorim – ruhaválasztás és próbafolyamatok

Az én Delikates sztorim – ruhaválasztás és próbafolyamatok
november 10, 2023 Miklós Eszter

A Delikates menyasszonyi ruha az én szememben egy olyan különlegesség, ami egy értékrendet képvisel, és igazából tizenéves korom óta álmodozom arról, hogy amikor majd menyasszony leszek, én is ilyen ruhában szeretnék férjhez menni. Végre eljött ez a pillanat is! 🙂

Az első alkalom, amikor életemben először próbáltam, az egy Delikates Sample Sale-en volt, még épp egy kicsivel a Plume kollekció megjelenése előtt.

Előre eldöntöttem, Delikates ruhát szeretnék viselni, ezért nem is mentem más szalonba. Úgy éreztem, hogy minden megvan abban a ruhában, amit előre elképzeltem, mint például a hosszú ujj, a tüll, a finom, apró részletek, légies könnyedséggel megalkotva. Egyrészt egyszerű, de különleges, részletes és van benne egy kis varázslatosság, amire vágytam. Mivel őszi esküvőnk lesz, számomra ez a legjobb összeállítás. 🙂

Nagyon jól éreztem magam a ruha választós próbák folyamán, sikerült hamar felismerni azt a stílust, ami nekem tetszik és habár lehetőségem volt sok ruhát felpróbálni, mégis az az egy ragadott meg a legjobban, amit végül kiválasztottam, és Emőke nagy segítségemre volt mindebben, hamar ráérzett arra, hogy mi illik hozzám és megerősített, visszaigazolt egy-egy kérdésben.
Épp egy hosszabb, dolgozós-kirándulós hónap kereteiben foglalom össze ezeket a gondolatokat, ahová az elmaradhatatlan Esküvőtervező könyv kísér el, vele indultam az első próbára is.

Ezek után, amikor már az én ruhám volt készülőben, több alkalommal is voltam próbálni, nyomon követhettem, ahogy a szemem láttára készül el a  menyasszonyi ruhám, ami felejthetetlen és különleges élményként marad meg számomra.
Legelső és második alkalommal, még a ruhaválasztás folyamatában hozzám nagyon közeli kedves személyek kísértek el. Először Doró, másodjára Sára unokatesóm jött velem, aki nagyon pontosan ismeri az ízlésemet, így nagyon jó tanácsadóim voltak és jó volt velük megosztani és átélni ezeket a pillanatokat.

Nagyon örültem, amikor augusztus végén hívtak a szalontól, hogy már a saját ruhámat próbálhatom, ami az én méretemre szabva készült. Ekkor anyukámat hívtam kísérőként, szerettem volna, hogy ő is belepillantson ebbe a folyamatba, és mondanom sem kell, hogy mennyire megható volt ez a pillanat. 🙂
Ekkor a ruha egy nagyon kezdeti állapotban volt, hiszen a csipkék, apró részletek még csak azután kerültek rá, külön volt még a szoknya és a felső rész, így is különleges volt látni magamon és elképzelni, hogy ebben megyek majd férjhez.

A további próbákra egyedül mentem, az esküvő előtti utolsó hónapban, hetekben mindig az volt a nap fénypontja számomra, amikor mehettem a Delikateshez. Mindig jó hangulat, kedvesség és egy megnyugtató légkör vett körül, Emőke figyelemmel követte, ahogy a szervezéssel haladunk, adott néhány jó kis tippet és minden apró kérésemet figyelembe vette a ruhával kapcsolatban.
Segített a megfelelő hajdísz, fátyol és kabát kiválasztásában is (az utóbbira a jó időnek köszönhetően szerencsére nem volt szükség). 🙂

Egyetlen emlékezetes pillanatot nehezen tudok kiemelni, mivel tényleg örömmel mentem minden egyes próbára és az ott töltött idő kiszakított kicsit a hétköznapi pörgésből, főleg az utolsó néhány alkalommal, amikor csak úgy tornyosultak a teendők. Jó volt megélni és jelen lenni ebben a folyamatban.
Egyvalamit azért mégis kiemelnék, ami nagyon kedves pillanat volt: az utolsó próbán Emőke egyszer csak behívta az irodából Esztert és Adélt, hogy “megmutassa a menyasszonyt” és nagyon jóleső érzés volt látni az arcukon a mosolyt és hallani a visszajelzésüket.

Hiányozni fog ez az időszak az esküvői előkészületekből, hiszen számomra fontos rész volt maga a menyasszonyi ruha kiválasztása és szerettem látni, ahogy fokozatosan a darabokban lévő, millió gombostűvel teli ruha átalakul álmaim ruhájává, amivel egy szép verőfényes őszi napon kisétálhattam a szalonból.