Az én Delikates sztorim – lllés Ágnes mesél

Az én Delikates sztorim – lllés Ágnes mesél
június 15, 2023 Csató Adél-Éva

Az esküvői készülődés elején kissé nehézkesen indultam el feltérképezni a menyasszonyi ruha választékot, mivel tudtam magamról, hogy az ízlésem és elképzeléseim nem igazán könnyítik meg ezt a kört. Mivel Budapesten élünk párommal, ezért először a környéken kezdtem nézelődni és hamar rájöttem, hogy mi az, amit nem szeretnék. Amint rábukkantam a csíkszeredai Delikates Couture szalonra, százszázalékosan éreztem, hogy itt fogom megtalálni azt, amit viszont szeretnék: egy letisztult, egyszerű, de mégis különleges ruhát.
Az igazán megnyugtató érzések akkor árasztottak el, amikor felpróbáltam az először kiszemelt ruhát. A választás végül nem arra a kombinációra esett, de rögtön tudtam, hogy igen, ez az az irány, amit kerestem. A puha tüll szoknyám mellé egy geometrikus mintájú organza felsőt választottam pöttyös elemekkel. Olyan volt, mintha a szeplőim mellé tervezték volna, egyszerűen tökéletes.

Szívmelengető visszagondolni a próba folyamatokra, részben azért, mert titkon nagyon vágytam arra, hogy édesanyámmal közösen megéljük ezeket a varázslatos pillanatokat, másrészt azért, mert Emő tündéri, de profi hozzáállása először megnyugtatott, majd magával ragadott és vitt egészen a végéig. Az a türelem és mindenre kiterjedő figyelem, amivel vezette a folyamatokat megkönnyítette a döntésemet is.

Már a kezdetektől az otthoni, erdélyi lagzi gondolata lebegett a szemünk előtt, de biztossá csak akkor vált a döntés, hogy Budapestről szervezzük le a nagy napunk részleteit, amikor rátaláltunk a mesés zeteváraljai helyszínünkre.

A Küküllő csobogása és az erdő közelsége megteremtette nekünk azt a természetközeli, romantikus alaphangulatot, amit elképzeltünk. Ezután már csak arra törekedtünk, hogy ne vesszünk el a részletekben és kellően megéljük a készülődés szépségeit.

Így közösen a szülőkkel készítettük el az egyedi dekor elemeket, díszítettük fel a helyszínt mezei virágokkal és fényelemekkel.

Saját készülődésem az esküvő napján bizsergő izgalommal teli és egyben egyszerű volt, hiszen büszkén vállaltam fel természetesen leomló hajam és smink nélküli szeplős arcom. Felvéve a ruhám pedig önmagam lehettem, egy igazi Delis menyasszony.